Hoera! Hoeilaart heeft een Vlaams Beleid

Op 24 januari 2011

Verleden week vond de heer Wilfried Van Raemdonck het nodig om op een denigrerende toon de inhoud van een paar artikels uit de N-VA Nieuwsbrief op de korrel te nemen. N-VA had in de laatste editie van hun blad het Vlaams beleid, of veeleer het gebrek daaraan, van de huidige meerderheid aan de kaak gesteld. Dat wij inderdaad een aantal feiten andermaal hebben bekritiseerd is juist. Ook is het juist dat wij in bewuste artikels geen voorstellen hebben gedaan om een en ander te verbeteren.

Maar de heer Van Raemdonck is blijkbaar kort van memorie, want bij verschillende gelegenheden en vooral tijdens verschillende gemeenteraden heeft N-VA wel degelijk voorstellen geformuleerd om het Vlaams karakter van onze gemeente te vrijwaren, maar die werden door de meerderheid stelselmatig van de tafel geveegd.

Dat het gemeentebestuur inderdaad geen reglement kan uitvaardigen dat belet om, midden in de nacht, Franstalige affiches aan te plakken hoefde hij ons niet te vertellen. Maar als een Vlaams beleid erin bestaat om de voorzitter van het OCMW en de burgemeester op pad te sturen om affiches te verwijderen dan hebben wij wel een probleem. Misschien kunnen zij het eigenhandig ‘verwijderen van affiches’ toevoegen aan het takenpakket van de schepen voor Vlaams beleid, want die heeft blijkbaar toch niet veel te doen.

Van een man met visie hadden wij toch iets anders verwacht dan deze kleine reactie. Het bewijst alleen nogmaals op welk niveau sommige Hoeilaartse beleidsmensen aan politiek doen.

Wie graag met ons praat over echt Vlaams beleid en nog vele andere gemeentelijke politieke aangelegenheden is welkom op onze Nieuwjaarsreceptie op vrijdag 28 januari 2011 om 20.00 uur in het Lindenhof. Bij die gelegenheid kan iedereen ook kennis maken met het vernieuwde bestuur en komen luisteren naar senator Lieve Maes en kamerlid en regeringsonderhandelaar Ben Weyts.

Heb je vragen of opmerkingen omtrent dit persbericht, dan horen we die graag. Stuur ze door per email naar michel.joly [at] n-va.be (Michel Joly) of een van de andere bestuursleden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is