Brief van een verontruste Hoeilander en Vlaming.

Op 17 mei 2014

Waarom voel ik mij een verontruste Vlaming?

Enkele voorbeelden uit zoveel andere:

1)   Tegenover mijn huis staat een huis te koop met een affiche enkel in het Frans: Maison à vendre. Voor de Vlamingen hetzelfde zeker?! Waar is het respect voor de Vlaming? Nihil nova sub sole. Niets nieuws onder de zon.

verkooopbord

2)      Verleden week stond ik te wachten op mijn kleindochter aan de school te Maleizen. De bus die haar terugbracht van een uitstap had vertraging. Ik heb het voetpad voor de school afgelopen. Ja, ik heb “enkele” woorden Nederlands gehoord. Eigenlijk ook hier voor mij Nihil nova sub sole. Hetzelfde heb ik trouwens meegemaakt in Hoeilaart. Maar toen ik van een vriendenkoppel vernam dat ook in Huldenberg dezelfde situatie heerst, nam mijn ongerustheid toe.

Deze toestanden zijn voor een heel groot deel de schuld van de Vlaming. Spreek a.u.b. in UW Vlaamse streek Uw moedertaal.

3)      Toen ik in de krant las dat in sommige faciliteitengemeenten de Franstalige partijen opnieuw  de wetten met de voeten treden bij het verzenden van stembrieven rezen mijn Vlaamse haren hoog op. Wat een arrogantie! En dan beweren de partijen die Brussel-Halle-Vilvoorde splitsten, dat de taalstrijd gestreden is. Naïviteit? Of eerder zand in de ogen van hun kiezers?

Kiesbrieven in St Genesius-Rode

4)       De cdH minister WATHELET gaat zijn Franstalige kiezers eens rap extra verwennen door de vliegroutes te wijzigen. Zonder  respect voor de andere partijen die met cdH de federale regering vormen en waardoor de Vlaamse Rand opdraait voor de onaangename extra geluidshinder! Och, het zal Wathelet worst wezen.

5)      Het artikel in de jongste “De Serrist”: “Liberale burgemeesters in de bres op de brug in Groenendaal” gaf mij een hartstilstand: Ik denk dat de Serrist zich vergist heeft en de titel ware beter: “De Vlaamse liberale burgemeesters, met name Tim Vandenput (Hoeilaart), Lydia Peeters (Dilsen-Stokkem), Danny Vangoidtsenhoven (Huldenberg), Franck Wilrycx (Merksplas) in de bres te Groenendaal voor de brug voor de Franstalige corridor naar Waterloo en Wallonië”. Zo werken de Vlaamse Open-VLD- burgemeesters de verfransing inderdaad in de hand. Open-VLD verklaarde trouwens opnieuw in een federale regering te willen stappen met een Vlaamse minderheid alhoewel de Vlaamse partijen de meerderheid uitmaken. Nihil nova sub sole bij Open-VLD.

MR en OVLD Burgemeesters Mei 2014

Een partij, welke het ook is, die zich zo gedraagt tegenover de Vlaamse kiezers, denkt volgens mij alleen aan haar postjes en niet aan de Vlamingen.

Nog deze bemerking aan het adres van alle partijen en vooral de B-partijen: Het is niet omdat gij strijdt voor Vlaanderen dat gij geen rechtvaardige sociaal-economische hervormingen kunt en zult uitvoeren wat de B-partijen zo graag beweren. De V-partijen bewijzen dat in hun programma’s. Daarom, Vlaamse kiezers, maak gebruik van Uw stemrecht en beslis mee voor Verandering, voor Vooruitgang. Denk aan Uw belang als Vlaming voor U en Uw familie. Laat door uw stem verstaan dat ge het Vlaams karakter, niet alleen van de Vlaams-Brabantse Rand, wilt bestendigen (dus niet gericht is tegen de Franstalige bevolking).

Wees een fiere Vlaming!           

E.V.Z.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is