Bezoek aan het Federale Parlement

Op 4 maart 2015

Op zaterdag 31 januari bezochten een aantal Hoeilanders en Overijsenaars met Koenraad Dekens en Myriam Warson het federale parlement in Brussel. Het federale parlement (Senaat en Kamer) is een van de 6 parlementen die ons land rijk is. Lieve Maes, Vlaams parlementslid en deelstaatsenator verzorgde samen met een officiële gids van de Senaat de rondleiding. De gids gaf ons uitleg over de geschiendenis van het gebouw, de oorsprong van de groene en rode tapijten, de sobere bekleding van de Kamer en de luxe van de Senaat.

Lieve vulde aan met uitleg over de dagelijkse politieke werking. Als lid van het bureau van de Senaat draagt ze mee verantwoordelijkheid voor het budget van de Senaat zelf en voor het personeelsbeleid. Zij vertelde ons over de inspanningen die ze levert om dit alles in goede banen te lijden, een strijd waar zij en N-VA vaak het voortouw in namen. De achtergrondinformatie die ze gaf zal je nooit in een krant lezen noch op televisie zien.

De rijke kunstcollectie in het gebouw was een aangename verassing. N-VA Hoeilaart zal in de toekomst zeker nog vergelijkbare bezoeken plannen!


Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is